Ultimele discutii
Calendar stiri

Detalii despre de firme din Romania (active si inactive) pana acum in enciclopedia BizzpediaAi nevoie de o cautare mai amanuntita ? Foloseste Cautare avansata

Termica Suceava riscă să intre in faliment

Situaţia financiară a societăţii Termica SA se agravează de la o zi la alta. Datoria populaţiei către producătorul şi distribuitorul de agent termic se ridică la 21 de milioane de lei. Primarul Ion Lungu, care s-a ferit în ultimul an ca să vorbească despre buba de la Termica, a declarat că sunt suceveni care nu şi-au mai achitat facturile la întreţinere din 2006. „Media restanţelor la plata căldurii şi apei calde este la nivelul lunii octombrie 2011, adică s-ar putea spune că sucevenii nu şi-au plătit factura la căldură pe iarna trecută. Sunt unii care sunt cu plata la zi, dar foarte mulţi sunt restanţieri. Trebuie cu toţii să facem eforturi să fie plătite aceste facturi, să convingem vecinii, prietenii, să achite, pentru că tot oraşul va avea de suferit de pe urma acestei situaţii", a declarat Lungu. Alesul local este de părere că sucevenii plătesc un preţ just al gigacaloriei.„Avem unul din cele mai mici preţuri pe gigacalorie din ţară – 185 de lei, când media pe ţară este de 193 de lei. În oraşe mari precum Timişoara, Craiova, Sibiu, preţul gigacaloriei este de 250 de lei, când la noi este 185 de lei. Am acordat şi o mulţime de facilităţi celor nevoiaşi, de la scutiri la penalităţi la ajutoare financiare", a declarat Ion Lungu.

Culmea este că şi acordarea acestor facilităţi contribuie la declinul societăţii de termoficare. Datoria Primăriei către Termica se ridică la 28 de milioane de lei. Datoriile acumulate reprezintă diferenţa dintre costul real producerii, transportului şi distribuţiei energiei termice şi tariful efectiv achitat de consumatorii din municipiu. Concret, costul de producere a unei gigacalorii este peste 300 de lei, iar populaţia plăteşte puţin mai bine de jumătate. Din pricina acestor datorii, peste 200 de sindicalişti de la Termica au ieşit în stradă. Oamenii au solicitat municipalităţii să achite datoriile către Termica deoarece în caz contrar societatea riscă să intre în faliment, sucevenii ar putea să rămână fără apă caldă şi căldură, iar cei peste 700 de angajaţi ai societăţii ar putea să-şi piardă locurile de muncă.

Mai multe informaţii despre firma Termica SA le puteţi găsi accesând pagina de pe site-ul www.bizzpedia.ro. Pe lângă cele mai noi ştiri despre firma Termica SA, mai puteţi găsi datele financiare şi datele de contact. De asemenea, vă puteţi exprima opinia cu privire la această firma lăsând un comentariu.

Sursa foto sesv.ro

Fii la curent cu noutăţile de pe bizzpedia.ro pe pagina de Facebook!ComentariiAlte stiri Asemanatoare

17/05/2012

Daewoo vrea să modernizeze Termica SA din Suceava

Suntem prezenti si pe:Inscrie firma noua Vrei ca si firma ta sa apara pe www.bizzpedia.ro ?
Inscrie firma ta aici. Inscrie firma


Top firme:

Cel mai recent adaugate firme
sus